the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Το ηλεκτρικό θρήσκευμα του γκρινιάρη Ήλιου....

Διάφοροι ειδήμονες και ειδικοί στο χώρο του grunge όταν αναφέρουν όλα τα μεγάλα ονόματα (ιερά τέρατα, πατεράδες και πρόγονους του είδους), όπως τους Mudhoney, Wipers, Screaming Trees, Dinosaur JR, Mono Men, Beasts of Bourbon, Cosmic Psychos, The Scientists, Melvins, TAD, Beasts of Bourbon, Green River ξεχνούν ένα όνομα, το οποίο δεν είναι ούτε από το Seatle, ούτε από το Portland, ούτε από την Αυστραλία, όπως η πλειοψηφία των παραπάνω, αλλά από τα ιερά χώματα του San Fransisco την ιερή πατρίδα όλου του ηλεκτρικού ήχου, η τη Μέκκα ολόκληρης του "Ανεξάρτητης" και μικρής δισκογραφίας.
Μιλάμε για τον Μωυσή του Grunge τον τεράστιο Hellios Creed και την μπάντα του που πρωτοκυκλοφόρησε άλμπουμ το 1985 με τον τίτλο "X-Rated Fairy Tales"και σταμάτησε να κυκλοφορεί οτιδήποτε το 2011 με τον τίτλο "Galactic Octopi", έχοντας στο ενεργητικό της 19 άλμπουμ, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος.
Η Μουσική του ιδιοφυΐα αποτυπώνεται σε μια σειρά μουσικά θέματα και τραγούδια που το lead, το rythm και το solo μοιάζουν να βγαίνουν από μια επιτηδευμένη ομάδα ανθρώπων που λειτουργεί σαν ελβετικό ρολόϊ κι όμως το ξεπερνά κατά πολύ.
Η
Μουσική του ιδιοφυΐα αποτυπώνεται σε μια σειρά μουσικά θέματα και τραγούδια που το lead, το rythm και το solo μοιάζουν να βγαίνουν από μια επιτηδευμένη ομάδα ανθρώπων που λειτουργεί σαν ελβετικό ρολόϊ κι όμως το ξεπερνά κατά πολύ...
Τ
ραγούδια κοσμικής έκρηξης που αποστέλλουν προς πάσα κατεύθυνση τα χρώματα του φωτός σαν από τη σκοτεινή σκιά του γκρινιάρη ήλιου γιατί ακόμα δεν λατρεύεται σαν Θεός αλλά σαν ένας άγνωστος σκοτεινός αστέρας που απλά φωτίζει από το είδωλο του.
Ο
ι μουσικές και τα τραγούδια τους προσπαθούν να φιλήσουν το ΠΝΣ και να διεισδύσουν στο ΚΝΣ ανακατεύοντας τα Industrial Rock, garage, space rock, το psycedelic hard rock(τύπου Jimi Hendrix), acid rock και το rave punk φτιάχνοντας ηλεκτρικές βινιέτες που καθαγιάζουν τα αυτιά. Όλα τα παραπάνω ανακατεύονται και αναπτύσσονται με το hardcore των Butthole Surfers, πότε με αργόσυρτους και πότε με ταχύτατους ρυθμούς, δημιουργώντας το grunge που άλλαξε τον ηλεκτρικό ήχο μαζικά από το 1991 και μετά, ενώ προϋπήρχε από τα μέσα της δεκ του 1980. Τα προγενέστερα μείγματα που δημιούργησαν το grunge του Hellios Creed και της μπάντας του επηρέασαν και όλα τα παρακάτω και μετέπειτα σχήματα του είδους που οφείλουν σχεδόν τα πάντα στους πρωτοπόρους του Hellios και που δεν είναι άλλα από τα εξής:
Α
ν θέλετε να ακούσετε για ποια μιλάμε σας τα καταθέτουμε σωρηδών, πάρτε χαρτί και μολύβι: Alice in Chains, Nirvana, Soundgarden, The Smashing Pumpkins, Stone Temple Pilots, L7 & Babes in Toyland.


Από το αλμπουμ "The Last Laugh" του 1989 και από την "Amphetamine Reptile Noise Records" ακούμε το αριστούργημα "Nirbasion Annasion" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

istoschSHOP

istoschSHOP
R-HORSE Gaming Mouse FC-5215

12 χρόνια istosch data &web center...Και το ταξίδι συνεχίζεται....


https://mikisradio.blogspot.gr/

the blog powerd by istosch-data &web center