the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

(NWOBHM) Festival? Oh no thanx....

Όχι παιδιά, δε θα πάμε στο New Wave Of British Heavy Metal (NWOBHM) Festival, γιατί έχει γίνει μια ομήγυρη προβολής και συγκέντρωσης ότι πιο οπισθοδρομικής κομπανίας όχι πια του ηλεκτρικού ήχου, αλλά του χεβομεταλλισμού εδικά του New Wave of British Heavy Metal. 
Κι εντάξει σεβόμαστε και τους Priest & τους Maiden(όχι φυσικά τους Saxon), όλοι επηρεασμένοι από το punk στα riffs και το Bass, αλλά αυτή η λαγνεία των ακατάσχετων σόλο συνεπικουρούμενη από στοίχους που έχουν κατά βάση μεταφυσική χροιά, ε ναι μας βρίσκουν ξένους!!! Σαφώς μέρος του New Wave of British Heavy Metal, το Thrash και το Death να είναι ότι πιο προοδευτικό στο χεβομεταλλικό ήχο γιατί κατά βάση είναι punk, ωστόσο, ειδικά το πρώτο για τους παραπάνω λόγους μας είναι και ξένο και κουραστικό, αλλά και βαθιά ξεπερασμένο!!! 
Να σημειώσουμε ότι και το Thrash & το Death συμπεριλαμβάνονται σε είδη του μεταλλικού ήχου που ανέκαθεν μας άρεσαν γιατί ήταν καταχτύπι με δίκασα ντραμς, μεγάλες ταχύτητες και πολύ παραμόρφωση, δεν είχαν σχέση με κάτι ανοησίες τύπου Doom, Black, White, Power & Epic που είναι κατώτερα και απ΄ τα σκουπίδια!!! 
Το HM πολύ πριν τα παραπάνω ήταν μια εξέλιξη του Hard - HeavyRock στην καλύτερη ένα επιμεταλλωμένο progressive, που δεν ήταν ποτέ ο ήχος της πόλης, της ερήμου, του διαστήματος των αδιεξόδων της νέας γενιάς, δεν ήταν ποτέ βρώμικο, ποτέ φασαρία και ουδέποτε βαβούρα, ποτέ παραμόρφωση, ποτέ minore, ήταν μια προσπάθεια παραπέρα παρείσφρησης του κλασσικού ρεπερτορίου στο rock and roll, μετατρέποντας το σε Rock END Roll. 
Ήταν ανέκαθεν μια ακραιφνής μελωδική "σαβούρα" στα όρια της μελωδικής υπερβολής που σε πολλές περιπτώσεις αποθεώνονταν στο κατακόρυφο. 
Όχι παιδιά δε θα πάμε σε τέτοιου είδους festival και συνειδητά, για  να ακούσουμε ήχους τύπου  Pretty Maids που τους θεωρούμε μακρυά από τις συχνότητες μας.  Απ΄ότι διαβάζουμε ότι φέτος θα ξαναρθούν και οι Scorpions(και η αισθητική κατάρρευση υπό του μηδενός συνεχίζεται), στην Αθήνα που κατά πολλούς κάποτε ήταν η Μέκκα των συναυλιών των πιο σπουδαίων σχημάτων του AltRock, Industrial σε όλη την Ευρώπη(πλην Βρετανίας), ακόμα και του Thrash, πόσο ξεπεσμός και παρακμή πια ρε φίλε, κάποτε είχαμε Pixies, SOAD, Residents, Ministry, PIL, Sonic Youth, Cave, Diet Pretty, Slayer κοκ και τώρα φτάσαμε να έρχονται οι Saxon και οι Scorpions....Με το καλό και οι Candlemass, Warlord, Manowar να κλείσει ο κύκλος της αηδίας σε όλο της το μεγαλείο, ευτυχώς που έρχονται οι τεράστιοι Dead Kennedys για να δούμε και μια μπάντα της προκοπής!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

istoschSHOP

istoschSHOP
R-HORSE Gaming Mouse FC-5215

12 χρόνια istosch data &web center...Και το ταξίδι συνεχίζεται....


https://mikisradio.blogspot.gr/

the blog powerd by istosch-data &web center